جشنواره شهر آینده جهت حمایت از ابتکارات و اختراعات در حوزه مدیریت شهری و همچنین افزایش توجه به مخترعین و نخبگان جوان برگزار می شود.
جهت دریافت فرم ثبت نام اینجا کلیک کنید
مقدمه:
در قرآن مجيد از جمله صفات خداوند متعال «خلاق» شمرده شده است. (حجر آيه 86، يس آيه 81) خداوند عالم اولين خلاق و نوآور جهان خلقت است و خلاقيت او تنوع و زيبايی شگرفی را در عالم بنا نهاده است. انسان نيز به عنوان كاملترين و عالیترين مخلوق و گزينه خليفه الهی، تنها متفكر خلاق اين جهان در بين همه مخلوقات محسوب میشود.
در جهان كنونی بدون هيچ ترديدی به مدد قوه خلاقيت و نوآوری میتوان به ساختن فرهنگ و تمدن، علم و تكنولوژی و صنعت دست يافت. آيه 86 سوره حجر (ان ربك هو الخلاق العليم) اشاره به يك دستور تربيتی است كه مربوط به تفاوت تفكر و استعدادها میباشد.
خداوند میداند كه همه مردم يكسان نيستند. او از اسرار درون و طبايع و ميزان رشد فكری و احساسات مختلف انسانها با خبر است.قرآن مجيد در سوره يس آيه 81 روی دو صفت بزرگ خداوند يعنی خلاقيت و علم بیپايان او تكيه میكند كه در حقيقت دليلی است بر گفتار پيشين كه اگر ترديد شما از ناحيه قدرت او بر خلقت است، او خلاق است و اگر جمع و جور كردن اين ذرات نياز به علم و دانش دارد او از هر نظر عالم و آگاه است .
بنابراين از اين كه در آيات قرآن دو صفت خلاقيت و علم در كنار يكديگر آمده و خلاقيت بر علم مقدم شده است، میتوان استنباط نمود كه اولاً: تقديم «خلاق بر عليم» نشاندهنده اهميت و عظمت خلاقيت و نوآوری است و ثانياً: خلاقيت، مبتنی بر علم و دانش است و علم و آگاهی در ظهور و بروز خلاقيت نقش بسيار مهمی را ايفا میكند.
مقام معظم رهبری می فرمایند:
باید به گونه ای علوم پایه را در کشور توسعه بدهیم که دانستن علومی مانند فیزیک ، شیمی،ریاضی و دیگر علوم پایه به یک عرف و مسئله ای همگانی تبدیل شود تا بتوانیم با تکیه بر نوآوری و ابتکار ،سرعت دستیابی به قله های علمی را افزایش دهیم .
شهر آینده چیست و چگونه محقق می شود:
همان طور که از نام جشنواره بر می آید امسال شهرداری مشهد بنا دارد تا با جشنواره و نمایشگاهی، نوآوران و مبتکران را در استقبال از بهار 92 برای محقق کردن و ایجاد دور نمایی از یک شهر آرمانی زیبنده زائران و مجاوران امام مهربانی ها فراخواند تا با افزایش مشارکت علمی شهروندان به خصوص جوانان متعهد و نخبه گامی هر چند کوچک در تجهیز کلان شهر معنوی ایران به امکانات رفاهی فناورانه و علمی برداشته باشد.
مراد از ابتکارات و نوآوری ها در حوزه های مدیریت شهری روشن بوده در اینجا لازم است تا توضیحاتی در خصوص نماد های علمی که یکی از محورهای جشنواره و نمایشگاه شهر آینده می باشد داده شود :
نماد علمی چیست؟
در تفسیر نماد علمی می توان گفت، نمادی علمی است که دینامیک باشد. در زیر به طور مشروح واژه دینامیک و استفاده شده در تفسیر نماد علمی توضیح داده می شود:
- نمادی علمی است که به طور مستقیم و مشهود یکی از قوانین علمی در طراحی و کارایی آن دخیل باشد.
- نمادی علمی است که مخاطبین با آن تعامل داشته باشند، این تعامل بگونه های مختلفی صورت می پذیرد. در نگاه اول این تعامل باید به نحوی باشد که در مخاطب ایجاد سوال نماید یا از لحاظ فکری و پی بردن به نحوه کار آن، مخاطب را به تامل وادارد در این فرآیند به دانستنی های مخاطبین افزوده شده و باعث ایجاد رضایتمندی آن ها به خاطر افزایش دانایی های می شود. در نگاه دوم تعامل با نماد وقتی ایجاد می شود که مخاطبین بخشی از این نماد باشند یعنی به صورت فعال مخاطب با نماد درگیر شده و برای پی بردن به نحوه کار آن مجبور به ارتباط مستقیم با آن شوند.
- نمادی علمی است که بتواند حس زیبایی و زیبایی شناسی را در مخاطبین برانگیزد، زیبایی تفاسیر متنوعی دارد ازجمله می توان به احساس زیبایی درون اشاره کرد که در نتیجه بالا رفتن اطلاعات و یا ایجاد شور ونشاط در مخاطبین به وجود می آید لازم به توضیح است که شور و نشاط علمی از دو طرق حاصل می شود: 1- کار کردن با ابزار و وسایل علمی ، 2- افزایش دانایی و ارضا حس دانستن که منجر به بهجت درونی می شود.