rnrnrn
ابداع شیوه نوینی برای کاهش مصرف کودهای کشاورزی

ابداع شیوه نوینی برای کاهش مصرف کودهای کشاورزی

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



ابداع شیوه نوینی برای کاهش مصرف کودهای کشاورزیReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:

n

nاستاد دانشگاه ناتینگهام با کشف سازوکار طبیعت، شیوه نوینی برای کاهش مصرف کودهای کشاورزی مصنوعی ارائه کرده است.

n

n

n کودهای کشاورزی مصنوعی منبع بزرگی از آلودگی هستند. این امر آن زمان واقعیت بیشتری می یابد که این کودها از مزارع شسته شده و وارد مسیرهای آبی می شوند. متاسفانه اغلب محصولات کشاورزی تجاری به کود نیاز دارند چرا که نیتروژن لازم برای زنده ماندن گیاه را تامین می کند.

n

nاکنون پژوهشگر دانشگاه ناتینگهام انگلیس دست به ابتکاری زده که به ادعای وی یک فرایند دوستدار محیط زیست است و امکان دست یابی هر نوع گیاهی را به نیتروژن طبیعی موجود در اتسمفر می دهد


————————————-

n.

n

nتنها چند نوع اندک از گیاهان (عمدتا حبوبات مانند سویا و نخود فرنگی) وجود دارد که می توانند نیتروژن را از هوا بگیرند. این گیاهان با کمک باکتری های هم زیست تثبیت نیتروژن، این کار را انجام می دهند. این باکتری ها به گیاه کمک می کنند تا نیتروژن را از هوا گرفته و به طور طبیعی  قندسازی کند.

n

nاکثر دیگر گیاهان باید نیتروژن را از خاک بگیرند و وقتی تعداد زیادی از گیاهان در کنار یکدیگر کاشت می شوند باید با استفاده از کود، محتوای نیتروژنی خاک را افزایش داد.

n

nباکتری های تثبیت نیتروژن در برخی از ارقام نیشکر برزیلی ( محصولات غیر حبوباتی) این کار را انجام می دهند و به همین دلیل است که با وجود مصرف میزان بسیار اندکی از کودهای نیتروژنی مصنوعی، محصول بسیار زیادی را می توان از زمین های زراعی برداشت کرد.

مطلب پیشنهادی:   مدارک ثبت طرح صنعتی

n

nپروفسور ادوارد کوکینگ، سویه ای از این باکتری ها را کشف کرده است که به تمام سلول های محصولات کشاورزی عمده دست می یابد.

n

nکوکینگ بر اساس کشف خود فرایندی موسوم به N-Fix  ابداع کرده است. دراین فرایند دانه ها با پوشش غیر سمی پوشانده می شوند که حاوی این باکتری است.

n

nوقتی دانه جوانه می زند و گیاه رشد می کند این باکتری وارد ریشه می شود و در نهایت به تمامی سلول های گیاه می رسد. این به آن معناست که هر یک از این سلول ها می توانند نیتروژن را از اتمسفر بگیرند درست مانند نیشکر.

n

nN-Fix طی ۱۰ سال گذشته آزمایش های آزمایشگاهی و زراعی را از سر گذرانده و اکنون برای توسعه بیشتر و تولید تجاری مجوز گرفته است. بر اساس این گزارش این باکتری می تواند ۶۰ درصد از نیاز نیتروژن گیاه را تامین کند. پژوهشگران امیدوارند این فناوری طی دو تا سه سال آینده در سراسر جهان قابل دسترسی باشد.

n

n

nمنبع خبرگزاری مهر

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!