rnrnrn
اختراع مایع غیر نفتی مهارکننده شن های روان

اختراع مایع غیر نفتی مهارکننده شن های روان

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



اختراع مایع غیر نفتی مهارکننده شن های روانReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:

پژوهشگران دانشگاه تهران، با هدف مهار ریزگردها و حرکت شن های روان در مناطق بیابانی، «مایع غیر نفتی» اختراع و تولید کردند. تولید و پژوهش این مایع پلیمری، ۵ سال زمان برده است. مالچ نفتی هزینه دار و ضد زیست محیط است، اما مالچ غیرنفتی ارزان و سالم است.

n

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، شیرین محمدخان، مجری طرح پژوهشی تولید مالچ غیر نفتی پلیمری، گفت: تولید و پژوهش مایع غیر نفتی پلیمری، ۵ سال زمان برده است.”
————————————-

 

n

n

وی که در حاشیه هم اندیشی و نشست تخصصی مالچ های غیر نفتی که در دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران سخن می گفت، افزود: با توجه به اینکه عمده ریزگردها و شن های روان، از زمین های کشاورزی رها شده یا تالاب های خشک از عراق است و از آنجا که برای کنترل شن های روان این مناطق، نمی توان از مالچ نفتی استفاده کرد، می بایست از مالچ های غیرنفتی استفاده کرد.

n

n

وی گفت: مالچ نفتی افزون بر هزینه بالا، مشکلات زیست محیطی نیز ایجاد می کند، حال آنکه مالچ های غیرنفتی، افزون بر ارزان تر بودن، برای تقویت خاک نیز مناسب است.

مجری طرح پژوهشی تولید مالچ غیرنفتی پلیمری افزود: هم اکنون حدود ۳ هکتار از اراضی بیابانی کشور در منطقه گرمسار استان سمنان و کاشان با این محلول مالچ پاشی شده است که پس از گذشت بیش از یک سال تپه های ماسه ای این عرصه های بیابانی همچنان سفت و سخت است و از لحاظ ماندگاری نیز با مالچ نفتی یکسان است.

مطلب پیشنهادی:   آینده‌ بازار سرمایه متعلق به شرکت‌های دانش‌بنیان است

خانم دکتر محمدخان گفت: این مالچ غیرنفتی در این حال که آب را از خود عبور می دهد، سفتی و سختی لایه های بیرونی خاک از بین نمی رود و از تبخیر آب نیز جلوگیری می کند.

وی افزود: تثبیت شن های روان با استفاده از مالچ غیرنفتی در مناطق بیابانی سبب رشد گیاهان در این عرصه می شود.

مجری طرح پژوهشی تولید مالچ غیرنفتی پلیمری گفت: مالچ پلیمری پس از دو سال که سفتی و سختی خود را از دست  دهد ، به صورت کود عمل می کند و سبب تقویت خاک می شود.

محمدخان افزود: مالچ پلیمری ماده تمیزی است و استفاده از آن نیز بسیار آسان است و می توان با آب مخلوط کرد و با استفاده از دستگاههای سم پاش این محلول را روی زمین های شنی و ماسه ای پاشید.

سمیه محمدی، مخترع مالچ غیرنفتی پلیمری گفت: مشابه این نوع مالچ در جهان وجود دارد اما این مالچ غیرنفتی با استفاده از مواد اولیه ای که در کشورمان و در صنایع شیمیایی وجود دارد و با توجه به شرایط طبیعی تولید و اختراع شده است.

وی افزود: مایع پلیمری پس از گذشت ۲ سال به خاک بر می گردد در حالی که مالچ نفتی بافت خاک منطقه را از بین می برد و امکان رشد گیاه نیز در این خاک وجود ندارد.

حمیدرضا ناصری، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات بین المللی بیابان دانشگاه تهران نیز نوع دیگری از مالچ غیرنفتی را که با فرآوری شورابه های موجود در مناطق بیابانی کشور تولید شده است ، معرفی کرد.

مطلب پیشنهادی:   ساخت نانوبیوسنسور اندازه‌گیری داروی جلوگیری از رد پیوند اعضا در کشور

وی درباره مزایای این مالچ طبیعی گفت: در دو سال پیش، تحقیق برای تولید این نوع مالچ با استفاده از شورابه های کویری کشور آغاز شد و هم اکنون این نوع مالچ برای کنترل ریزگردها و حرکت شن های روان جایگزین مناسبی برای مالچ های نفتی گران قیمت است.

وی افزود: این نوع مالچ در فرآیند طبیعی از طریق تبخیر نمک گرفته می شود و آنچه باقی می ماند مجموعه ای از کلرید منیزیوم و کلریدسدیم است که این دو ماده رطوبت را ۱۷ برابر جرم خود جذب می کند.

زمانی که روی شن های روان پاشیده می شود سفت و سخت می شود و از جابجایی ذرات شن جلوگیری می کند.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات بین المللی بیابان دانشگاه تهران گفت: این ماده در روستاهای مصر و فرحزاد در شهرستان خور و بیابانک که بادهای بسیار شدیدی دارد ،آزمایش شد که نتیجه قابل قبولی داشت.

ناصری افزود: هم اکنون قیمت مالچ نفتی از لیتری ۱۲ تومان به حدود ۱۲۰۰ تومان رسیده است اما هزینه مالچ شورابه فقط لیتری ۱۰۰ تومان است.

وی گفت: مالچ شورابه با استفاده از یک پمپ سم پاش روی شن های روان و تپه های شنی پاشیده می شود، در حالی که مایع نفتی را باید گرم کرد و برای پاشیدن آن نیز به ماشین آلات نیاز است که همین مسئله هزینه مالچ نفتی را افزایش می دهد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات بین المللی بیابان دانشگاه تهران افزود: مایع شورابه برای حفاظت از جاده هایی که در مسیر بیابان قرار دارد ، نیز قابل استفاده است و هزینه نگهداری این جاده ها را در مناطق بیابانی کاهش می دهد و از بخبندان نیز در این جاده ها جلوگیری می کند.

مطلب پیشنهادی:   استارت‌آپ‌ها چقدر در اشتغال موثر بودند؟

n

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!