rnrnrn
اعطای وام بلاعوض به مخترعان برای تجاری سازی اختراعات

اعطای وام بلاعوض به مخترعان برای تجاری سازی اختراعات

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



اعطای وام بلاعوض به مخترعان برای تجاری سازی اختراعاتReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: خیلی از مخترعان ما برای تجاری سازی اختراعاتشان پول ندارند در صورتی که کشورهای دیگر وام بلاعوض در این زمینه به مخترعان می دهند. بنابراین لازم است به مخترعان وام بلاعوض داده شود تا اختراعاتشان به ثمر بنشیند.

n


————————————-

n

موسی الرضا ثروتی در گفت و گو با خبرنگار سیناپرس با اشاره به لزوم حمایت دولت از مخترعان و مکتشفان، گفت: کشور ما در سال های گذشته به لحاظ علمی پیشرفت های بسیار خوبی داشته است و دانشمندان جوان ما در زمینه اختراعات و اکتشافات موفقیت های بزرگی کسب کرده اند. در برخی از رشته های علمی از جمله نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، سلول های بنیادی، انرژی هسته ای، کاربرد لیزر، پرتاب موشک و ماهواره توانستیم جزو کشورهای برتر جهان باشیم. بنابراین توانایی تولید بسیاری از تجهیزات و صنایع در داخل وجود دارد.

n

 

n

n

 

n

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: متاسفانه با وجود شعارهای زیادی که داده می شود اما ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور ما ضعیف است و می بایست این ارتباط تقویت شود. الان در کشورهای پیشرفته، دانشجوی دکترا برای حل مشکل یک کارخانه تربیت می شود. ولی در ایران چنین چیزی مفهوم ندارد چراکه فرهنگ آن در کشور جا نیفتاده است. اگر به دانشگاه های خارجی مراجعه کنید، می بینید که شرکت های معتبر صنعتی در داخل دانشگاه ها، کارگاه و آزمایشگاه زده اند و بخشی از علم و تحقیقات را در دست گرفته اند.

مطلب پیشنهادی:   پایان دی

n

وی خاطرنشان کرد: خیلی از مخترعان ما برای تجاری سازی اختراعاتشان پول ندارند در صورتی که کشورهای دیگر وام بلاعوض در این زمینه به مخترعان می دهند. ما در حال حاضر یک صندوق نوآوری و شکوفایی در کشور داریم اما این صندوق، وام با بهره می دهد. در حالی که لازم است به مخترعان وام بلاعوض داده شود تا اختراعاتشان به ثمر بنشیند. این باعث می شود که بسیاری از اختراعات دانشمندان ایرانی در خارج از کشور به ثبت برسد. چرا؟ به دلیل اینکه در کشور با وجود معاونت علمی و فناوری، آن جدیت لازم نیست.

n

ثروتی در ادامه اظهار کرد: ما در کشور این همه استعداد برتر و ایده ها و نوآوری ها و اختراعات داریم که هرکدامشان می توانند تبدیل به محصول شوند. این در حالی است که قانون حمایت از تجاری سازی اختراعات در مجلس به تصویب رسیده اما اجرای آن ضعیف است.

n

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی به همه دستگاه ها اختیار تحقیق و پژوهش داده است. ما به آنها گفتیم که می توانند از بودجه خود برای این امر هزینه کنند اما نمی کنند. شما در پایان سال می بینید که دستگاه ها پول پژوهش را به کارهای فرعی اختصاص داده اند. می توان گفت که ۹۰ درصد از پول پژوهش و تحقیقات، نوعا در جای خود هزینه نشده است. برای اینکه هنوز آن اراده، دلبستگی و علاقه نسبت به پژوهش در کشور وجود ندارد، نه در دولتی ها و نه در صنایع مختلف.

n

وی در پایان تاکید کرد: من معتقدم که می بایست برای آگاهی از نقش و جایگاه پژوهش در کشور فرهنگسازی شود. این فرهنگسازی باید هم در سطح مسوولان، هم صاحبان صنایع و هم کارآفرینان صورت بگیرد تا بتوان به نتایج آن امیدوار بود.

مطلب پیشنهادی:   اول تیر اختتامیه بخش مبتکر و مخترع جشنواره حضرت علی اکبر(ع)

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!