rnrnrn
تولید ۳۷ قلم تجهیزات آزمایشگاهی نانوفناوری در کشور

تولید ۳۷ قلم تجهیزات آزمایشگاهی نانوفناوری در کشور

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



تولید 37 قلم تجهیزات آزمایشگاهی نانوفناوری در کشورReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:

nدبیرستاد ویژه توسعه فناوری نانو با اشاره به تولید ۳۷ قلم تجهیزات آزمایشگاهی حوزه نانوفناوری در کشور از حمایت ۱۲ میلیون تومانی این ستاد از پایان‌نامه‌های کاربردی حوزه نانو خبر داد.

n

nبه گزارش پارس،به نقل ازایسنا، دکتر سعید سرکار که در افتتاحیه نخستین همایش ملی و کارگاه‌های آموزشی علوم و فناوری نانو در دانشگاه تربیت مدرس سخن می‌گفت درباره حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی خاطرنشان کرد: اولویت‌های مورد حمایت این ستاد در وب‌سایت آن اعلام شده است و پایان‌نامه‌هایی که به صورت هدفمند اجرا می‌شوند، می‌توانند تا سقف ۱۲ میلیون تومان از این ستاد حمایت مالی دریافت کنند


————————————-

n.

n

nوی افزود: آنچه که در حوزه پایان‌نامه‌ها به تازگی در ستاد فناوری نانو مورد توجه قرار گرفته است، پتنت‌خوانی است چرا که بارها دیده شده، مقالات و یا پایان‌نامه‌ها دستاوردی دارند که پیش از این حق تألیف آن ثبت شده است. انتظار ما این است که دانش آموختگان این رشته با اختراعات ثبت شده حوزه مطالعاتی خود آشنا باشند و اگر بخشی را در پایان‌نامه به این موضوع اختصاص دهند برای آنها امتیاز ویژه‌ای به شمار می‌آید.

n

nتولید ۳۷ قلم تجهیزات آزمایشگاهی در حوزه نانوفناوری در کشور

n

nدبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با اشاره به این که متخصصان این حوزه باید خود به فکر ایجاد کسب و کار و تجاری سازی یافته‌ها باشند، خاطرنشان کرد: هم اکنون ۳۵۰ شرکت دانش بنیان در حوزه نانو فناوری در کشور فعال هستند که از این میزان ۱۵۰ شرکت محصولات خود را به بازار ارائه کرده‌اند که تعدادی از آنها صادر نیز شده است.

مطلب پیشنهادی:   ساخت پوشش ضد باكتري در قوطي نوشابه‌

n

nبه گفته وی، ۳۰ شرکت دانش بنیان حوزه فناوری نانو در طراحی و ساخت تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی فعالیت می‌کنند که ۳۷ محصول را راهی بازار کرده‌اند و تعدادی از آنها موفق شده‌اند محصولات خود را صادر کنند.

n

nترویج علم نانو از مدارس تا صنایع کشور

n

nسرکار با تاکید بر این که مقدمه‌ی تمامی فعالیت‌های علمی و فناوری، ترویج است، گفت: ستاد نانو سعی کرده است که ترویج این علم را در حوزه‌های گوناگونی مانند مدارس، دانشگاه‌ها، صنایع و حتی سیاست‌گذاران و مسوولان کشور پیگیری کند.

n

nبه گفته وی برای اجرای هر برنامه و سرمایه‌گذاری بر روی فناوری‌های مختلف باید مقبولیت عمومی ایجاد شود. در واقع مردم باید بدانند که اگر بخشی از منابع کشور آنها در نانوفناوری هزینه می‌شود، دلیل و اهمیت آن چیست.

n

nدبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو درباره‌ فعالیت این ستاد در سطح مدارس توضیح داد: برگزاری المپیاد نانو از چند سال قبل در استان‌های مختلف کشور آغاز شده و سال گذشته تمامی ۳۱ استان کشور این المپیاد را با موفقیت برگزار کردند. هر چند تلاش ما این است که دانش‌آموزان افزون بر مطالعه در زمینه نانو با تجهیزات و آزمایشگاه‌های این فناوری نیز آشنا شوند که در این زمینه اقداماتی نیز صورت گرفته است.

n

nوی خاطرنشان کرد: فعالیت ما در حوزه مدارس و آگاه‌سازی دانش‌آموزان از این فناوری تا حدی بوده است که می‌توانیم اطمینان دهیم کشور در سال‌های آینده در حوزه‌ی نانو دچار پوکی استخوان نخواهد شد.

n

nبه گفته وی، صنایع نیز باید بدانند که اگر وارد حوزه نانو نشوند و فناوری‌های آن را جدی نگیرند در موج بعدی تولیدات صنعتی شکست خواهند خورد. آنها باید توسعه منابع انسانی در حوزه نانو فناوری را مد نظر قرار دهند چرا که این منابع پایه اصلی صنایع کشور هستند.

مطلب پیشنهادی:   رکوردی خارق العاده از شیائومی؛ می میکس تنها در 10 ثانیه ناموجود شد!

n

nصرف ۳۰ هزارسال نفر تحقیقات در حوزه نانو

n

nبه گفته وی ترویج نانو فناوری حتی در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور که مرکز پرداختن به این علم و فناوری هستند نیز انجام شده است به طوری که هم اکنون ۲۹ دانشگاه کشور این رشته را در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۵ دانشگاه در مقطع دکتری تدریس می‌کنند.

n

nسرکار با اشاره به این که در حال حاضر ۱۴ هزار نیروی متخصص و یا در حال فارغ التحصیلی فناوری نانو در کشور وجود دارد اظهار داشت: اگر برای هر پایان‌نامه کارشناسی ارشد و دکتری به طور متوسط دو سال صرف وقت را در نظر بگیریم با احتساب تعداد فارغ‌التحصیلان و متخصصان تاکنون ۳۰ هزار سال نفر در کشور صرف فعالیت تحقیقاتی حوزه نانو فناوری شده است.

n

nدبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با یادآوری اینکه ایران در سال ۲۰۰۰ میلادی تنها هشت مقاله در سال در حوزه نانو فناوری داشت، تصریح کرد: هم اکنون با تولید بیش از ۴ درصد علم نانو فناوری جهان، مقام هشتم دنیا در تولید علم این حوزه و بیش از نیمی از تولید علم جهان اسلام در حوزه نانو فناوری را به خود اختصاص داده‌ایم.

n

nایران جزو باشگاه فناوران نانوی جهان خواهد بود

n

nوی افزود: سرعت و پیشرفت متخصصان کشور در حوزه نانو فناوری تا حدی بوده است که متخصصان روسی که زمانی برای آموزش نانو فناوری به کشور ما سفر می‌کردند، اکنون پس از ما و در رتبه چهاردهم دنیا در تولید علم قرار دارند.

n

n سرکار خاطرنشان کرد: پیش‌بینی ما این است که در سال‌های آینده باشگاهی از کشورهای پیشگام در حوزه نانو فناوری شکل خواهد گرفت و ما نخواهیم گذاشت ایران خارج از حوزه کشورهای عضو این باشگاه باشد.

مطلب پیشنهادی:   عرضه نازکترین ساعت مچی جهان/ 15 سال بی نیازی از شارژ دوباره

n

nضعف کشور در حوزه‌ تجهیزات و تکنولوژی نانو

n

nبه گفته دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو کشور هم اکنون در حوزه نانو در بخش تجهیزات پیشرفته ضعف‌هایی دارد که برای توسعه همه جانبه باید آن را برطرف کند.

n

nوی با تاکید بر این که پایه‌ی علم نانو در کشور بسیار قوت گرفته است، تصریح کرد: باید بپذیریم که بدون تسلط بر فناوری نمی‌توانیم وارد حوزه نوآوری و خلاقیت در نانو شویم. هر چند باید بگذاریم که مسیر تولید علم، تولید فناوری و نوآوری مسیر طبیعی خود را طی کند، اما اگر می‌خواهیم این مسیر را به سرعت بپیماییم باید زیرساخت‌های تکنولوژیک را فراهم کنیم.

n

nستاد فناوری نانو ۹۰ درصد هزینه ثبت اختراعات بین‌المللی را برعهده می‌گیرد

n

nسرکار با اشاره به ضعف متخصصان نانو فناوری کشور در ثبت پتنت‌های بین‌المللی گفت: ما هم اکنون در حوزه ثبت پتنت در رتبه ۲۴ دنیا قرار داریم که مطلوب نیست و باید برای ارتقاء رتبه، اساتید و دانشجویان خود را آموزش دهیم تا برای چاپ مقالات خود عجله نکنند و ابتدا حق اختراع خود را ثبت کنند.

n

nبه گفته دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو این ستاد تا کنون ۸۰ درصد هزینه ثبت پتنت را پرداخت می‌کرد اما اکنون با افزایش قیمت دلار تصمیم دارد این حمایت را به ۹۰ درصد هزینه ثبت برساند

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!