rnrnrn
ساخت سامانه تولید همزمان برق و حرارت با پایه پیل سوختی در کشور

ساخت سامانه تولید همزمان برق و حرارت با پایه پیل سوختی در کشور

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



ساخت سامانه تولید همزمان برق و حرارت با پایه پیل سوختی در کشورReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:
n

n

nسامانه پیل‌سوختی پلیمری ۱۰ کیلووات با امکان استفاده از الکتریسته و گرما به طور همزمان (CHP) در کشور طراحی و ساخته شد.

n

n

nبه گزارش سرویس فناوری ایسنا، این سامانه به همت محققان پژوهشکده مواد و انرژی اصفهان (مرکز تحقیقات مهندسی جهاد کشاورزی سابق) وابسته به پژوهشگاه فضایی ایران و با تصویب، حمایت و نظارت سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) طی ۳۰ ماه فعالیت مستمر طراحی و ساخته شد


————————————-

n.

n

n

nاین پروژه در جهت تحقق یکی از اهداف و اقدامات میان‌مدت در سند راهبرد ملی توسعه فن‌آوری پیل‌سوختی و هم‌گام با حرکت جهانی در گسترش کاربردهای نیروگاهی و ایستگاهی پیل‌های سوختی به ویژه در استفاده همزمان الکتریسیته و گرما اجرا شد.

n

n

nپژوهشکده مواد و انرژی اصفهان وابسته به پژوهشگاه فضایی ایران از اواسط سال ۱۳۸۹ با تصویب، حمایت و نظارت سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا)، پروژه «طراحی و ساخت سامانه پیل‌سوختی پلیمری ۱۰ کیلووات با امکان استفاده از الکتریسته و گرما به طور همزمان» را کلید زد.

n

n

nهدف اصلی این پروژه، طراحی و ساخت یک سامانه ۱۰ کیلووات با افزایش عمق ساخت در داخل کشور بود. این پروژه در ادامه طراحی و ساخت پیل‌سوختی پنج کیلووات با تمرکز بر دسترسی به دانش فنی، بومی‌سازی، کاربردی کردن آن، امکان تکرارپذیری تولید این محصول به منظور تأمین تقاضای اولیه بازارهای کوچک داخلی و در نهایت دسترسی به تولید در مقیاس‌های بزرگتر و اقتصادی شدن در آینده انجام شده ‌است.

مطلب پیشنهادی:   باتری ای خودکار شارژ می‌شود

n

n

nاین پروژه طی ۳۰ ماه در گروه مولدهای انرژی پژوهشکده مواد و انرژی اصفهان به اجرا درآمد. سامانه پیل‌سوختی ۱۰ کیلووات در ابتدای سال جاری در سایت طالقان سازمان انرژی‌های نو ایران نصب و راه‌اندازی شد. این سامانه مستقل از شبکه بوده و برق مورد نیاز تجهیزات خود را بدون اتصال به شبکه تأمین می‌کند.

n

n

nمهندس کوشا، معاون پژوهشی پژوهشکده، نمونه‌سازی و تولید نیمه صنعتی صفحات دوقطبی از جنس کامپوزیت پلیمری را گامی اساسی در جهت بومی‌سازی استک پیل‌سوختی پلیمری برشمرد و گفت: ما علاوه بر کسب فن‌آوری تولید نیمه صنعتی این صفحات در ابعاد گوناگون، توانستیم صفحاتی با ضخامت نازک‌تر نسبت به صفحات خارجی استفاده شده در سامانه پیل‌سوختی ۵ کیلووات تولید کنیم. این موضوع موجب شد که ابعاد پکیج پیل‌سوختی ۱۰ کیلووات در عین دو برابر شدن توان دستگاه، با ابعاد پکیج پیل‌سوختی پنج کیلووات یکسان شود.

n

n

nصفحات دوقطبی (Bipolar) تولید شده در پژوهشکده مواد و انرژی اصفهان از جنس صفحات کامپوزیتی ترموست است. استفاده از رزین‌های ترموست در این صفحات به دلیل استحکام بیشتر، مقاومت تغییر ابعادی در مقابل حرارت و توانایی به‌کارگیری در پیل‌های دما بالا و مقاوت شیمیایی بالای آنها مورد توجه قرار گرفته است. با اینکه ضخامت این صفحات بسیار نازک می‌باشد، ترکیب و نحوه پخت آنها به‌گونه‌ای بوده که از مقاومت کافی در برابر فشاری معادل ۷۰ مگاپاسکال برخوردار باشند.

n

n

nمزیت دیگر سامانه پیل‌سوختی ۱۰ کیلو وات، استفاده از تجهیزات با فناوری جدیدتر جهت کاهش صدای سامانه است؛ به عنوان مثال، کمپرسور هوای به کار رفته در این سامانه بسیار مدرن بوده و در عین حال که دبی معادل ۱۲۰۰ لیتر در دقیقه را برای سامانه فراهم می‌کند، حداکثر صدای ۷۵ دسی بل تولید می‌کند که در مقایسه با سامانه ۵ کیلو وات حدود ۲۰ درصد پایین‌تر است.

مطلب پیشنهادی:   پژوهشگر واحد بردسیر

n

n

nحداکثر برق مستقیم تولید شده توسط این سامانه تولید همزمان برق و گرما ۱۴ کیلووات است و خروجی سامانه هیبرید، ۱۰ کیلووات برق متناوب ۲۲۰ ولت می‌باشد.

n

n

nدر این پروژه، امکان استفاده هم‌زمان برق و گرما از سامانه ۱۰ کیلووات برای گرمایش محیط اداری یا محیط مسکونی و هم‌چنین تأمین آب‌گرم مصرفی فراهم شد. با استفاده همزمان از گرما و برق تولیدی، بازده کلی سامانه پیل‌سوختی ۱۰ کیلووات به بیش از ۸۰ درصد می‌رسد.

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!