rnrnrn
ساخت ماژول عمق بیهوشی برای نخستین بار در ایران

ساخت ماژول عمق بیهوشی برای نخستین بار در ایران

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



ساخت ماژول عمق بیهوشی برای نخستین بار در ایرانReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:

محققان ایرانی درقالب طرح کلان ملی فناوری تجهیزات پزشکی، موفق به طراحی دستگاه مانیتورعلائم حیاتی البرز B9 ماژولار با قابلیت PSG شدند واکنون توانستند به کمک معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری به مرحله تجاری سازی و فروش برسانند.

n

 ”
————————————-

n

عبدالرضا یعقوب زاده طاری، طراح و مجری طرح گفت: مانیتورعلائم حیاتی البرز B9 ماژولار با ماژول های BFA و NIBP با قابلیت PSG برای اولین باردر کشور توسط یکی ازشرکت های دانش بنیان وبه همت متخصصان ایرانی طراحی وساخته شده ودرحال حاضربه مرحله تجاری سازی نیز رسیده است.

n

 

n

وی بیان کرد: در این طرح قابلیت های جدیدی برای اولین بار در ایران از قبیل ماژول اندازه گیری عمق بیهوشی، ماژول اندازه گیری فشار خون غیرتهاجمی، قابلیت استخراج سیگنال ها و پارامترهای مورد استفاده برای آزمایشگاه خواب وطراحی سیستم ماژولار با قابلیت اتصال به مانیتور- ماژول آریا طراحی و ساخته شده است.

n

 

n

یعقوب زاده طاری، درخصوص دستگاه مانیتورعلائم حیاتی البرزB9 افزود: دراین طرح نسل جدیدی ازسیستم های مانیتورینگ علائم حیاتی بیمارطراحی وساخته شده، وجه تمایز این مانیتوربا سایرمانیتورهای علائم حیاتی موجود در بازار، ماژولار بودن واحد مدارات استخراج و اندازه گیری علائم حیاتی است درحقیقت دراین طرح، یک مانیتور پرتابل کوچک در داخل یک سیستم با صفحه نمایش بزرگ قرارمی گیرد که قابلیت نمایش سیگنال ها وعلائم حیاتی بیمار را دارد.

n

 

n

به گفته مجری طرح، مانیتور Alborz B9 ماژولار به همراه Aria می تواند درکاهش هزینه های مراقبت نقش مؤثری ایفا کند و بیش ازهمه افراد مبتلا به بیماری های قلبی وعروقی و ناهنجاری های تنفسی مزمن و یا افرادی که در کما هستند به اینگونه مراقبت ها نیاز دارند.

مطلب پیشنهادی:   رکورد شکنی مخترع آبدانانی

n

 

n

یعقوب زاده طاری افزود: خانواده این بیماران می توانند با تهیه یک مانیتور آریا در بازه های زمانی لازم اطلاعات بیمار خود را درمانیتور ذخیره کنند و پس از انتقال بیمار به بیمارستان، با اتصال مانیتور Aria به سیستم ماژولار بدون نیاز به جدا شدن Aria از بیمار، امکان مانیتورینگ پیوسته و بدون وقفه علائم حیاتی بیمار و ثبت و ذخیره اطلاعات حیاتی داخل حافظه در کنار کاربری آسان و صرفه جویی در هزینه های بیمارستان فراهم می شود.

n

 

n

وی ادامه داد: استفاده ازماژول سنجش عمق بیهوشی (BFA ) درتمامی اتاق های عمل سراسر کشور ضروری است، در حال حاضردر بسیاری از کشورهای پیشرفته استفاده از این ماژول در حین بیهوشی اجباری است.

n

 

n

یعقوب زاده طاری افزود: موارد بسیار رایجی وجود دارد که بیمار دوز دارویی بیش از حد لزوم دریافت کرده که علاوه بر زیان اقتصادی به علت گران بودن داروهای بیهوشی، منجربه طولانی شدن زمان بیدارشدن بیمار، ریکاوری بلند مدت و اغلب ریکاوری همراه با تهوع شده است، ضمنا دوز بیش از حد داروهای بیهوشی می تواند سبب ایجاد مسمومیت و گرفتگی قلبی عروقی شود.

n

 

n

وی بیان کرد: حالت دردناک تر، وضعیتی است که در آن بیمار داروی کمی دریافت کرده وهنوز کاملا قوه ادراک خود را از دست نداده، اما به دلیل تزریق داروهای شل کننده قادر به انجام هیچ عکس العملی درطول جراحی نیست، در این شرایط بیمار تصویرمبهمی از آنچه درطول عمل دراطرافش می گذرد دارد واین کار می تواند سبب بروزعواقب عاطفی طولانی مدت و شوک های روانی بعدی شود.

n

 

مطلب پیشنهادی:   بيانات مقام معظم رهبری در دیدار جوانان استان خراسان شمالى

n

وی ادامه داد: با اجرای این طرح وکاهش قیمت ماژول BFA وبه دنبال آن توسعه استفاده فراگیر از ماژول های عمق بیهوشی در اتاق عمل به کاهش عوارض ناشی از داروهای بیهوشی وارتقاء سلامت منجر خواهد شد، به علاوه با طراحی ماژول BFA و NIBP در داخل کشور هزینه های ارزبری کاهش پیدا می کند.

n

 

n

 

n

 

n

*** بهبود تخمین دقیق ترعمق بیهوشی

n

 

n

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان یکی از توسعه فناوری و نوآوری های حاصل از اجرای طرح دستگاه مانیتور علائم حیاتی را طراحی، ساخت و تجاری سازی ماژول عمق بیهوشی برای اولین باردر ایران، دانست وگفت: در طراحی ماژول عمق بیهوشی (BFA) برای استخراج ویژگی های منحصر به فرد سیگنال های مغزی از الگوریتم آنتروپی جایگشتی اصلاح شده بهره گرفته شده است.

n

 

n

وی افزود: این شاخص برای اولین بار درجهان استفاده شده و نتایج حاصل از آن قابل قبول است، نتایج استفاده از این الگوریتم بر روی سیگنال های مغزی در دو مقاله ژورنال بین المللی ISI چاپ و منتشر شده است.

n

 

n

به گفته یعقوب زاده، در فرایند طراحی ماژول عمق بیهوشی رابطه همزمانی و اختلاف فاز (Synchronization) بین سیگنال های EEG قسمت Frontal و Temporal مغز مورد آنالیز و ارزیابی قرار گرفت و در نتیجه این بررسی مشخص شد که میزان Synchronization بین کانال های مغزی در سطوح مختلف بیهوشی تغییرات معنی داری خواهد داشت که این دستاورد می تواند پایه ای برای توسعه و بهبود تخمین دقیق تر عمق بیهوشی در آینده باشد.

n

 

n

وی بیان کرد: داروهای بیهوشی علاوه برتأثیر بر روی سیگنال های مغزی (EEG) بر روی سیستم قلب وعروق (فشارخون و ضربان قلب) نیز تأثیرگذارخواهد بود و می توان در یک سیستم مانیتورینگ یکپارچه با بررسی هر سه پارامتر به طور همزمان در صورتی که یکی از پارامترها دچار اختلالات نویزی شود، از دو پارامتر دیگر برای کمک به متخصص بیهوشی استفاده کرد، روابط این پارامترها با همدیگر و با داروهای بیهوشی قابل ثبت است که پایه ای برای توسعه های آینده فراهم شده است.

مطلب پیشنهادی:   سارا رضوی

n

 

n

یعقوب زاده افزود: با توجه به قابل دسترس بودن سیگنال های فشار خون، ضربان قلب و EEG به طور همزمان در یک مانیتور امکان تفسیر در مورد وضعیت بیهوشی بیمار به وجود می آید و برای دستیابی به این امکان نیازی به سخت افزار اضافه ای نیست.

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!