rnrnrn
طراحی پیشرفته‌ترین مدل شبیه‌سازی جریان هوا برای درمان بیماری‌های ریوی

طراحی پیشرفته‌ترین مدل شبیه‌سازی جریان هوا برای درمان بیماری‌های ریوی

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



طراحی پیشرفته‌ترین مدل شبیه‌سازی جریان هوا برای درمان بیماری‌های ریویReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:
n

n

nمحققان دانشگاه کرتین استرالیا مدعی‌اند با ارائه یک مدل تحول‌آفرین، گام بزرگی را برای ارائه داروی مفید به بیماران مبتلا به آسم و ریوی برداشته‌اند که هزاران نفر را نجات داده و میلیون‌ها دلار صرفه‌جویی به همراه دارد.

n

n

nبه گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بن مولیزن، رهبر ارشد این مطالعه، بر این باور است که بیماری‌های تنفسی شایع‌ترین عامل مرگ‌ومیر در افراد بالای ۶۵ سال است.

n


————————————-

nبه گفته این محقق، بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD) و ذات‌الریه عوامل مرگ‌و‌میر کهنسالان از میان پنج عامل اصلی گزارش شده‌اند و انسداد ریوی هر ۱۰ ثانیه، یک بیمار را از پای درمی‌آورد.

n

n

nمولیزن در ادامه می‌افزاید که تقریبا ۱۵ درصد جمعیت استرالیا مبتلا به آسم هستند و هر سال ۳۵۸ میلیون دلار برای داروی آسم هزینه می‌شود که بیش از ۹۵ درصد آن اتلاف می‌شود.

n

n

nوی دلیل این امر را عدم تحویل دارو به ناحیه مورد هدف عنوان می‌کند که این موضوع هم به دلیل نبود مدل‌هایی برای گیراندازی دقیق ذرات موجود بر روی سطوح متحرک در جریان ناپایدار (مانند مسیرهای هوایی انسانی) روی می‌دهد.

n

n

nبه‌منظور حل این معضل، دانشمندان حاضر در پروژه تحقیقاتی دانشگاه کرتین پیشرفته‌ترین و از لحاظ فیزیولوژی واقعی‌ترین مدل ریوی را برای شبیه‌سازی جریان هوا طراحی کرده‌اند.

n

n

nاین مدل تحویل داروی آئروسول (مانند داروی استنشاقی Ventolin) را دستخوش انقلاب کرده و میزان قرارگرفتن در معرض آلاینده‌های هوایی را ارزیابی می‌کند.

مطلب پیشنهادی:   وزارت علوم 50 درصد بودجه پروژه هاي تحقيقاتي را پرداخت مي كند

n

n

nاین نخستین تحقیق از این دست بوده و امکان ارائه اطلاعات بهتر در مورد اینکه در نواحی بسیار موضعی ریه چه روی می‌دهد، را فراهم می‌کند.

n

n

nدستاورد جدید همچنین امکان تحویل هدفمندتر دارو به موضع مورد نیاز را می‌دهد.

n

n

nنتایج این مطالعه برای بیماران مبتلا به آسم، بیماران ریوی و گروه‌هایی که در معرض آلاینده‌های محیطی هستند، مثمرثمر خواهد بود.

n

n

nاین تحقیق بخشی از پروژه بزرگ‌تری است که هدف از آن نه تنها طراحی سیستم‌های تحویل داروی آئروسول کاراتر، بلکه طراحی ابزاری برای پیش‌بینی نتایج جراحی به منظور آگاهی‌ بیشتر جراحان پیش از عمل تهاجمی ریه است.

n

n

nجزئیات این مطالعه در Journal of Aerosol Science قابل‌مشاهده است.

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!