rnrnrn
اختراعي براي تصفيه هواي تهران!

اختراعي براي تصفيه هواي تهران!

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



اختراعي براي تصفيه هواي تهران!Reviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:

nوارونگي هوا يا وارونگي گرمايي پديده اي است که در آن برخلاف حالت طبيعي، با افزايش ارتفاع، دما نيز زياد مي شود و در شهرهاي بزرگ مثل تهران وارونگي هوا معمولاً باعث آلودگي هوا خواهد شد.

————————————-

n     سيدمحمود سميع زاده يزد كارشناس ارشد حفاري و استخراج نفت، سيستمي با عنوان «دستگاه شكست وارونگي هوا جهت كاهش آلودگي هواي شهرهاي همجوار ارتفاعات» اختراع كرده كه در صورت به كارگيري، تاثير بسزايي در كاهش آلودگي هواي تهران خواهد داشت.
n     وي با اشاره به اين كه اين سيستم بايد در ارتفاعات تهران نصب شود، گفت: وقتي هوا سرد مي شود گازهاي گلخانه اي گرم نشده و بالانمي رود، به همين دليل ذرات آلودگي در فاصله ۰۰۴ تا۷۰۰ متري زمين معلق مي مانند. در سيستم طراحي شده، با توجه به اختلاف فشاري كه در سطح شهر با ارتفاعات تهران وجود دارد كريدورهايي تعبيه مي شود كه ضمن انتقال گازهاي آلاينده، آنها را تصفيه مي كند. اين اختراع شامل حفر دو تونل(شافت) عمودي و افقي مايل به بالادر ارتفاعات است. طبق محاسبات انجام شده شافت عمودي بايد به طول۱۰۰۰متر و قطر۲۰متر ساخته شود، تونل افقي هم مي تواند بين۵۰۰ تا۱۰۰۰متر طول داشته باشد. براي مكش هوا به داخل اين سيستم از قانون خلااستفاده مي شود. هوا از شافت عمودي از بالامكش شده باعث مي شود هواي آلوده به داخل تونل افقي كشيده شود. سيستم تصفيه اين دستگاه مانند دودكش هاي كارخانه سيمان عمل كرده و گازها را توسط جريان الكتريك يونيزه مي كند.
n     سميع زاده ادامه داد: با توجه به وجود انرژي زمين گرمايي (ژئوترمال) شافت پائيني اين سيستم به عنوان گلخانه تونل عمل كرده هوا را گرم مي كند، در نتيجه هوا به بالامي رود و وارد كريدور تصفيه مي شود. در اين شافت با اسپري كردن آب، آلودگي ها به قسمت پائين تونل كشيده مي شود. در اين مسير يك جريان الكتريك براي يونيزاسيون هوا و يك جريان فيزيكي وجود دارد كه به واسطه آن هوا مي چرخد و ريزگردهاي وارد شده به تونل به صورت چرخشي و با استفاده از نيروي گريز از مركز از هوا جدا شده و هواي تميز از شافت عمودي تخليه مي شود. اين سيستم طوري طراحي شده كه علاوه بر تصفيه هوا، انرژي هم از گازها گرفته مي شود. بر اين اساس توربين هايي در انتهاي شافت افقي نصب مي شود و در هزار متر ساخت عمودي اين سيستم، حدود۲۰۰ مگاوات انرژي توليد خواهد شد.
n     سميع زاده با اشاره به اين كه اجراي اين طرح باعث مي شود ابرهاي باران زاي مديترانه اي وارد آسمان كشور شود، اظهار داشت: مكش هواي آلوده به داخل اين دستگاه خلايي ايجاد مي كند كه مي تواند ابرهاي مديترانه اي را به سمت خود كشيده و با افزايش بارندگي ها، هواي پاك به آسمان تهران بياورد.
n    
n    
n روزنامه ايران، شماره ۵۲۳۱ به تاريخ ۳۰/۸/۹۱، صفحه ۹ (دانش)

مطلب پیشنهادی:   بالگرد بدون دم ساخت جوان كهگيلويه وبويراحمدي

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!