rnrnrn
پژوهشگران دانشگاه فردوسی موفق به تولید لاکتوباسیل پروبیوتیکی با قابلیت اصلاح فلور میکروبی دستگاه گوارش مرغ گوشتی شدند.
n
”
————————————-
n
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، منطقه خراسان، فرآیند تولید لاکتوباسیل پروبیوتیکی با قابلیت اصلاح فلور میکروبی دستگاه گوارش مرغ گوشتی توسط دکتر رضا مجیدزاده هروی، استادیار گروه آموزشی علوم دامی، دکتر حسن کرمانشاهی، استاد گروه آموزشی علوم دامی، دکتر علیرضا هروی موسوی، دانشیار گروه آموزشی علوم دامی و دکتر محمدرضا نصیری، استاد گروه آموزشی علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی ثبت اختراع شد.
n
n
رضا مجیدزاده هروی با اشاره به مشکل دستگاه گوارش در پروش طیور گفت: درمان معمول برای این مشکل استفاده از آنتی بیوتیکهاست که تنها اثرات پیشگیری کننده دارد.
n
n
وی در خصوص مشخصات طرح خود و پروبیوتیک ارائه شده در آن خاطرنشان کرد: پروبیوتیک ارائه شده در این طرح اثرات ضد باکتریهای پاتوژن دارد که به صورت پودر تهیه و در داخل جیره غذایی مرغهای گوشتی قرار داده میشود؛ در این طرح باکتریهایی که جدا میشود بومی دستگاه گوارش خود طیور بوده و اثرات آنتیبیوتیکی دارد.
n
n
استادیار گروه آموزشی علوم دامی دانشگاه فردوسی ادامه داد: پروبیوتیکهای موجود در بازار وارداتی است و این اولین ترکیب پروبیوتیکی است که به صورت بومی و از منشا دستگاه گوارش مرغ گوشتی تهیه شده است.
n
n
مجیدزاده همچنین از عدم همکاری کارخانههای تولید آنتیبیوتیک برای تولید این محصول خبر داد و خاطرنشان کرد: کارخانههایی که مخمر خاصی تولید میکنند با اشاره به مساله آلودگی محیط و طیور حاضر به فعالیت بر روی این محصول جدید نیستند.
n
n
وی ادامه داد: طی مذاکراتی با جهاددانشگاهی مشهد داشتهایم، قرار شده است که با استفاده از امکانات آزمایشگاهی این مرکز، تولید صنعتی این محصول را پیگیری کرده و مشکلات اولیه شناسایی و رفع شود.
n
n
استادیار گروه آموزشی علوم دامی دانشگاه فردوسی گفت: ما در ادامه به دنبال گونههای پروبیوتیکی دیگری نیز هستیم که اثرات ضدباکتری داشته و بتواند قابلیت دسترسی مواد مغذی در دستگاه گوارش را افزایش دهد.
n
n
وی ابراز امیدواری کرد، این پروبیوتیک در سایر پرندگان نیز کارایی داشته باشد.
‘